Tuesday, March 18

look up

in Helsinki, or you'll miss a lot of wonderful things (well, I guess it's like this everywhere).


My favourites are the stylized animal and plant motifs of the art nouveau buildings (or Jugend, I should say, since Finnish architecture of that time really has more common with the German Jugend architecture).

...as you can see, I've been pretending to be a tourist while still at home; it's nice every once in a while!10 comments:

Becky, yep said...

Wow, I can't wait to see that beautiful city for myself one day!

sandra said...

jugend-extravaganza, wow! it looks so so beautiful! have to go to helsinki just for this.

Kaisakaisa said...

Ihania kaupunkikuvia. Tekee mieli lähteä Helsinkiin kyläilemään. Missaan useimmiten talojen kauniit yksityiskohdat, kun en katso ylös. Välillä käy niin, että huomaan jonkin talon hienouden vasta vuosien päästä, vaikka olen kävellyt siitä säännöllisesti ohitse. Kun vaan ei olis aina niin kiire johonkin, niin muistaisi ihmetellä ympäristöään. Ei mulla oikeasti ole kovinkaan kiireinen elämä. Ja kamera auttaa muistamaan katsoa.

mansuetude said...

i really like when you play tourist. love the birds, those flowering sconces... great!

MamaShift said...

Really lovely details, aren't they? I keep thinking I've memorized the buildings I pass in Kyiv, but something new always jumps out at me! Like the time I saw 19 36 in the wrought iron windows on a nearby art deco building. I had been passing that place for 2 years!

Maikki said...

Oi, kerro toki missä näitä hienouksia saa tarkalleen ottaen ihailla paikan päällä!

Yksi suosikkini Helsingin katukuvan yksityiskohdista on muuten ne semmoiset lamput, jotka roikkuvat kapeampien katujen yläpuolella "vaijereissa". Näyttävät vinkeiltä kun tuo vaijerijono toistuu horisonttiin asti.

Niin, ja hei. Olen jo pitemmän aikaa seurannut blogiasi, mutta nyt uskaltauduin kommentoimaan. :)

minja said...

Se on hassua, että vaikka olen suurinpiirtein koko elämäni asunut helsingissä niin joka kerta kun sinne tulen, niin huomaan uusia juttuja.
Katonrajan upeita koristeita tulee harvemmin katseltua kadulta päin. Ensi kerralla käännän nokkani ylöspäin :D

Kauniita!

SCAREDY-CAT said...

I'm glad you liked playing tourist with me - actually I have so much to say in response to your comments, I answer in the next post. :)

Maikki, mukavaa kun kommentoit! :) Kävinkin jo nopeasti vilkaisemassa blogiasi. On aina hauskaa löytää uusia ihmisiä tällä tavalla.

Kuvauspaikat, ylhäältä alas:
1. Neljännen linjan ja Siltasaarenkadun (?) kulma - Kallion kirkon vieressä
2.Yrjönkatu 31 (Stockholm Diskotekin sisäänkäynti, näemmä)
3.Yrjönkadun ja Eerikinkadun kulma
4.&6. (jälkimmäisestä en ole ihan varma...) Kalevankatu, nähtävissä suunnilleen Ressua vastapäätä
5. Aleksanterinkatu 44, mm. Rizzo on tässä rakennuksessa

SCAREDY-CAT said...

Ai niin Maikki, lapsena Helsingissä vieraillessani ajattelin, että jos olisi trapetsitaiteilija, voisi liikkua pitkin lamppujen vaijereita ja raitiovaunujen virtajohtoja ympäri kaupunkia. :)

Maikki said...

Oi, trapetsitaiteilijaideastasi saisi mahtavan kuvakirjan tai animaation. Mitä tapahtuukaan yöllisessä Helsingissä kun kaikki nukkuvat...