Wednesday, May 5

story about a bad day
Yesterday was a bad day. I woke up with a sore throat. Nothing felt right - I would have just wanted to sleep the day off. The sky was grey and my spirits were low. The evening before I had been too long at the university, and too lazy to walk to the grocery shop, so I couldn't even have a cup of coffee to fortify me.

I had to run some errands, so I ordered myself a big cup of good coffee in one of my favourite cafés. Somehow, even when it's full, this café manages to exude a feeling of calm and peace. In there I feel like I'm in no hurry at all.
And who wouldn't feel better after enjoying a slice of their delicious mud cake under a rose-coloured lamp with strings of glass pearls? (I would never in a million years have a lamp like this at home - but it fits the cafés old-fashioned interior very well.)

Sadly, the cure was only temporary - today the sun has been shining, but I've felt even worse and have sat teary-eyed in front of my computer. But there will always be another day, and more cake!

---

Eilen oli paha päivä. Heräsin kurkku kipeänä, kaikki tuntui kurjalta ja olisin vain halunnut jäädä peiton alle ja nukkua mokoman päivän yli. Taivas oli yhtä harmaa kuin mieli, ja koska en ollut jaksanut edellisenä iltana kävellä myöhään auki olevaan kauppaan, en saanut edes vahvistavaa aamukahvia.

Koska kävelin muutenkin keskustaan hoitamaan asioita, määräsin itselleni ison kupillisen hyvää kahvia yhdessä lempikahviloistani. Kahvisalonki onnistuu aina henkimään rauhaa ja kiireettömyyttä, silloinkin kun siellä on täyttä. Ja kenen olo ei paranisi siitä, että syö palan herkullista mutakakkua? Varsinkin kun sen syö ruusunvärisen helmirimssulampun alla!

Kovin pitkäksi aikaa tuo lääke ei auttanut - tänään on ollut vielä huonompi päivä, vaikka aurinkokin paistaa. Onneksi tulee uusia päiviä, ja uusia kakkupaloja!

3 comments:

isoinpapu said...

Hei, mä tiedän ton kahvilan! Vein äitini sinne kun vierailin Tampereella, ja yllätyin kun paikka oli tosiaan jotenkin niin seesteinen ja tyyni. Palvelu myös oli aivan loistokkaan ystävällistä, se on mulle tosi tärkeää.

Mun on usein vaikea lähestyä paikkoja, kahviloita tms jotka näyttää erittäin kivoilta, tämä näytti vaan aluksi silleen aika kivalta ja olikin sitten ihan mahtava.

Helppo lähestyä.

Toivottaavsti olo helpottaa. On vähän harmaata tämä nyt.

scaredy-cat said...

Ymmärrän, mitä tarkoitat noilla vaikeasti lähestyttävillä kahviloilla. Kahvisalonki oli eka kahvila missä Tampereella kävin, ja kesti ehkä hetken tajuta, että hei, se on tarpeeksi rento ja kiva paikka eikä mikään liian hieno. Toisaalta siellä voisi kuvitella istuvansa kukkamekossa ja sievissä pikkukengissä juomassa kahvia sormi sirosti pystyssä...
Plussaa myös opiskelijaystävällisestä (tai muuten pienituloisystävällisestä) hintatasosta - Helsingin hintoihin tottuneelle paikka on ihan superedullinen.

nana linsai said...

Bolsos Gucci 
Bolsos Chanel 
Bolsos Burberry 
Bolsos Hermes 
Bolsos Louis Vuitton 
Bolsos Prada 
Bolsos Coach

Clásico
 
Burberry Echarpe
Sacs Burberry
Sacs Burberry

New

Burberry

Doudoune 2011

Burberry

Doudoune Femmes